Om OBC Biavl

 

OBC Biavl i Havndal og Hørning er en og samme handelsvirksomhed.

På begge adresser er der butikker med alt til biavleren - uanset om du er begynder, hobbyavler eller professionel. Grundlæggende er vi produktionsvirksomheder af honning, voks, stader, rammer, specialemner osv., hvorfor meget af det du køber i vores butikker er dansk producerede kvalitetsprodukter ligesom vi naturligvis har egne agenturer fra hele verdenen samt import.

Det er vores målsætning er at være biavlerens foretrukne samarbejdspartner på materiel, udstyr og produktion af honning!

Vi er en produktions- og servicevirksomhed, hvor vi dels har omfattende produktion i egne værksteder samt via vores samarbejdspartnere. Vi har behandling af voks for vores kunder, fremstilling af rammer, produktion af stader samt fremstilling af en række specialemner.

 

På adressen i Havndal syd for Hadsund er der foruden salg af biavlsudstyr også salg af foder m.m. til andre husdyr.
På adressen har vi udover butik også vores produktionsfaciliteter, hvor vi bl.a omsmelter voks, støber og valser voks samt meget mere.

I tidernes morgen var her mejeri. Vi har siden ombygget en meget stor del ligesom vi har udvidet, men matriklen har i rigtig mange år rummet fødevareproduktion.
Da mejeriet blev ombygget var en af de større opgaver at fjerne den store og efterhånden lidt farlige skorsten som ses nedenstående. Skorstenen var derpå væk.

Allerede i 1986 slog vi dørene op til Ommersyssel Biavls Center i Havndal hvorfra vi siden har haft centreret. Siden er der sket meget med det udstyr biavlere bruger, det udstyr vi har i butikken osv.
Selvom hovedparten af vores varer er på lager er der et særdeles stort udvalg af varer i butikken - meget sjældent vi ikke har eller kan skaffe det du søger uanset om du er begynder, mere øvet eller endda professionel biavler.

Vi er oftest i nærheden af butikken, men der er ikke åbent alle dage. Da vi har en omfattende
produktion dels af vores eget honning, dels omsmeltning af voks, støbning, valsning osv., som vi jo også skal passe, kan vi ikke have åbent alle dage. Derfor er åbningstiderne begrænset, så der er en god ide lige at tjekke vores åbningenstider inden du kommer.

Vores voksmelteri var i 2000 udsat for en voldsom brand.
Siden er voksmelteriet genopbygget og står nu optimalt, hvorfra vi siden har haft vokssmelteri for alle vores kunder.